Arbetsgivarpodden
49. Framtidens hybridkontor – fallgropar och möjligheter

49. Framtidens hybridkontor – fallgropar och möjligheter

June 1, 2022

Pandemin lärde oss att jobba hemifrån och distansarbete och hybridkontor är här för att stanna. Men, vad betyder det här för ledarskapet, för arbetsmiljön och samarbetet? Vilka krav ställer hybridkontoret och hur ska man göra för att lyckas?

Gästar oss i detta avsnitt gör Leif Denti, filosofie doktor i psykologi och forskar på ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Göteborgs universitet och Lena Lid Falkman, forskare i ledarskap, organisation och kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm och Karlstad universitet. Samtalsledare är Sofie Andersson

48. Jämställdhet i Försvarsmakten

48. Jämställdhet i Försvarsmakten

April 26, 2022

Försvarsmakten är en av de största arbetsgivarna i staten med mer än 25 000 anställda. Av dessa är drygt 20 procent kvinnor. I podden samtalar vi med Försvarsmakten om arbetet för att öka både den kvantitativa och den kvalitativa jämställdheten i myndigheten. 

Gästar oss i detta avsnitt gör Anna Sjölander, HR-strateg som jobbar med jämställdhet och jämlikhet på Försvarsmakten och Klas Eksell, personaldirektör på Försvarsmakten. Samtalsledare är Sofie Andersson

Transkribering

Ta del av podden i textformat här.

47. Kompetensförsörjning och digital spetskompetens

47. Kompetensförsörjning och digital spetskompetens

January 26, 2022

Under pandemin har digitaliseringen tagit stora kliv framåt i statsförvaltningen. Samtidigt har det blivit tydligt hur viktigt det är att ha rätt kompetens i verksamheten för att man ska kunna leda och ”verkställa” digitaliseringen på bästa sätt. Vi samtalar i podden om digital spetskompetens – vad är det, finns den i staten idag och vad kan vi göra för att komma åt den stora IT-kompetensbristen som råder på arbetsmarknaden?

Gästar oss i detta avsnitt gör projektledarna Jonas Öhlin från Universitetskanslersämbetet och Josef Lannemyr från Tillväxtverket. Samtalsledare Sofie Andersson. 

Transkribering

Ta del av podden i textformat här.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App